Nieuws/Financieel
733011772
Financieel

Warren Buffett neemt belangen in Japanse handelshuizen

TOKIO (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse multimiljardair Warren Buffett heeft belangen genomen in de vijf grootste handelshuizen van Japan, met een totale waarde van meer dan 6 miljard dollar. Het gaat om de handelsfirma’s Itochu, Marubeni, Mitsubishi, Mitsui en Sumitomo.

Berkshire Hathaway, het investeringsbedrijf van Buffett, bezit nu meer dan 5 procent van die handelshuizen. De belangen werden opgebouwd in de afgelopen twaalf maanden via aankopen op de aandelenbeurs in Tokio. Het zijn investeringen voor de langere termijn, aldus Berkshire. Mogelijk kunnen de belangen worden vergroot tot 9,9 procent.

De handelshuizen zijn actief met de import van grondstoffen zoals olie en metaal en met bijvoorbeeld levensmiddelen en textiel. Ze spelen een belangrijke rol om Japan, de derde economie van de wereld, van de noodzakelijke grondstoffen te voorzien. Japan zelf heeft namelijk een gebrek aan veel grondstoffen en is dus afhankelijk van de import uit het buitenland.

Negentigste verjaardag

Buffett vierde zondag zijn negentigste verjaardag en behoort tot de rijkste mensen ter wereld. Tot de investeringen van Berkshire behoren onder meer bedrijven als Coca-Cola, American Express en Apple.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop