Nieuws/Financieel
733939270
Financieel

S&P: kater Heineken door coronacrisis

AMSTERDAM (AFN) - Kredietbeoordelaar Standard & Poor's is negatiever over Heineken. Volgens de firma staat de brouwer voor een daling van de omzet dit jaar van 15 tot 20 procent op jaarbasis. Het bedrijfsresultaat zal daarbij met een nog groter percentage zakken. Reden voor S&P de outlook voor Heineken te verlagen van stabiel naar negatief.

Concreet betekent dit dat de kredietbeoordelaar de huidige rating van BBB+ verlaagt, als de bierverkopen buitenshuis dit jaar lager uitvallen dan verwacht. Daarnaast komt S&P met een rekensom met betrekking tot het bedrijfsresultaat in verhouding tot de schuldpositie. Als deze negatiever uitpakt, kan dat voor S&P ook een reden zijn om het oordeel op Heineken te verlagen.

S&P benadrukt dat Heineken eerder ook heeft aangegeven dat de waarde van de dollar en de euro, ten opzichte van valuta in opkomende economieën negatief kunnen uitpakken voor de brouwer. Om de crisis te doorstaan is Heineken drukdoende met het verlagen van de kosten. Volgens S&P zal de situatie voor Heineken pas verbeteren als corona-restricties worden weggenomen.