Nieuws/Financieel
741006601
Financieel

Arcadis stopt met Braziliaans probleemproject

Amsterdam - Ingenieurs- en adviseursbureau Arcadis stopt met investeringen in een Braziliaans samenwerkingsverband voor duurzaam gas. Op dit project, ALEN genaamd, schreef Arcadis eerder al tientallen miljoenen euro's af. Het bedrijf treft nu een voorziening van 85 miljoen euro, vooral bedoeld om eerdere garanties af te dekken.

Arcadis streefde er aanvankelijk naar de activiteiten nog voor het einde van het jaar af te stoten. De biedingen die daarop volgden, noopte het bedrijf hun plannen met ALEN nog eens kritisch tegen het licht te houden. Arcadis verklaart het afscheid van ALEN teleurstellend te vinden, maar wil niet langer dat het Braziliaanse project de resultaten negatief beïnvloedt.

Volgens topman Peter Oosterveer heeft de partner van Arcadis in het ALEN-project voldoende tijd gehad om rendement te creëren met de investeringen in biogascentrales. Lokale partners gaan nog wel met het project verder en Arcadis ondersteunt hen bij de verkoop van activiteiten.

De nieuwe miljoenenvoorziening heeft volgens Arcadis geen effect op de berekening van het dividend voor 2019. Daarnaast is de balans sterk genoeg om de impact op te vangen, aldus het ingenieursbureau. Door niet langer in ALEN te investeren, verwacht Arcadis zich beter op waardeverhogende activiteiten te kunnen richten voor de lange termijn.