Nieuws/Financieel
743197175
Financieel

Lager resultaat Hydratec ondanks gestegen omzet

Amersfoort - Hydratec Industries heeft in de eerste helft van het jaar de winst zien dalen ten opzichte van een jaar eerder. Dat kwam vooral door hogere rentekosten, aldus de beursgenoteerde industriële houdstermaatschappij. Ook droeg een jaar eerder een eenmalig resultaat nog aan de cijfers bij. De opbrengsten groeiden wel.

Hydratec zette een winst in de boeken van 3,7 miljoen euro. Dat was een jaar eerder nog 4,9 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (ebit) bedroeg 5,9 miljoen euro, tegen 6,1 miljoen euro een jaar terug. Die "geringe daling" komt volgens Hydratec door een lagere brutomarge en hogere vaste kosten. De omzet van Hydratec dikte met 18 procent aan tot 112,8 miljoen euro.

Topman Bart Aangenendt wees er in een toelichting op dat de Systems-activiteiten van Hydratec het jaar goed begonnen zijn met een belangrijke omzetstijging en sterke toename van het bedrijfsresultaat. Voor Plastic Components heeft de omzetstijging nog niet geleid tot hogere resultaten, aldus de bestuurder. Hydratec heeft geen concrete verwachtingen voor heel het jaar.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop