Premium
Het beste van De Telegraaf
Personeelstekort maakt horeca creatief: robot helpt in bediening
Restauranthouder Danny Deng met de bedienrobot die personeel werk uit handen neemt.
Ⓒ FOTO Rias Immink
Amsterdam - De horeca kampt al jaren met een schreeuwend tekort aan mensen. Een extra dag sluiten of het aantal tafels beperken, is echter niet altijd nodig. „Door personeel anders in te zetten en gebruik te maken van moderne technieken kun je meer met minder mensen”, schetst Ricardo Eshuis, directeur van Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH). „Bovendien houd je het werk aantrekkelijk.”
Restauranthouder Danny Deng met de bedienrobot die personeel werk uit handen neemt.
Ⓒ FOTO Rias Immink
HET BESTE VAN DE TELEGRAAF
1+1 Gratis Smartwares Rookmelder
Lifa Garden Windscherm
Inventum Torenventilator
Microsoft Office 2021
1+1 Gratis Smartwares Rookmelder
Lifa Garden Windscherm
Inventum Torenventilator
Microsoft Office 2021