Nieuws/Financieel
747468356
Financieel

Spac-deal mediabedrijf Donald Trump onder de loep bij SEC

Voormalige president Donald Trump

Voormalige president Donald Trump

Digital World Acquistion (DWAC), een zogeheten Spac, dat in oktober fuseerde met het sociale mediabedrijf Trump Media & Technology Group (TMTG) van de voormalige Amerikaanse president, is door de SEC, de beurswaakond in de VS, onder de loep genomen.

Voormalige president Donald Trump

Voormalige president Donald Trump

De SEC heeft in de periode van oktober tot begin november informatie opgevraagd bij Digital World Acquistion over onder meer de communicatie met het sociale media bedrijf van Trump. Ook wil de Amerikaanse beurswaakhond meer weten over de gang van zaken bij het bestuur van DWAC en de identiteit van sommige investeerders.

Digital World Acquistion dat al genoteerd stond aan techbeurs Nasdaq schoot na de fusie met TMTG omhoog. In reactie op het nieuws over de SEC moest het aandeel maandag echter terrein prijsgeven. Per saldo staat de koers nog meer dan 300% in de plus bij een stand van $43.

Trump heeft TMTG begin februari gelanceerd als beweging tegen de grote sociale mediabedrijven, zoals Twitter en Facebook. Zijn persoonlijke account werd daar geblokkeerd in de nasleep van de bestorming van het Capitool door Trump-aanhangers bijna een jaar geleden.