Nieuws/Financieel
750594818
Financieel

Verzet aandeelhouders tegen aandelenuitgifte Unibail

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Een groep aandeelhouders onder aanvoering van voormalig Unibail-baas Léon Bressler heeft de aanval ingezet op winkelvastgoedfonds Unibail-Rodamco-Westfield (URW). De groep, waar ook de Franse techinvesteerder Xavier Niel deel van uitmaakt, heeft ruim 4 procent van de aandelen van het bedrijf in handen.

Bressler en Niel roepen hun mede-aandeelhouders in een interview in de Franse krant Le Figaro op tegen de plannen voor een aandelenuitgifte te stemmen. URW wil voor 3,5 miljard euro aan nieuwe aandelen uitgeven. Dat geld wil het door de coronacrisis getroffen bedrijf onder meer gebruiken om de schuldenlast terug te dringen.

De huidige aandeelhouders zien het plan niet zitten omdat hun belang daardoor verwatert. Bressler en Niel hebben ook vraagtekens bij het beleid van URW. Ze zien liever dat het bedrijf zich vooral gaat richten op Europese winkelcentra op toplocaties. Het huidige management zien ze als „een gevangene van zijn eigen falende strategie die begonnen is met de overname van Westfield.” Verder willen Bressler en Niel voor zichzelf en de Spaanse zakenvrouw Susana Gallardo een plek in de raad van commissarissen van URW.

De aandeelhouders van URW mogen zich op 10 november uitspreken over de plannen.