Nieuws/Financieel
755449569
Financieel

Eerste tweet Twitter-topman Jack Dorsey goed voor $2,9 miljoen

Twitter-topman Jack Dorsey

Twitter-topman Jack Dorsey

SAN FRANCISCO (ANP/RTR) - Een tweet van Twitter-topman Jack Dorsey heeft 2,9 miljoen dollar opgeleverd, een kleine 2,5 miljoen euro.

Twitter-topman Jack Dorsey

Twitter-topman Jack Dorsey

Dorsey verkocht het eerste bericht dat ooit op het sociale medium werd geplaatst als een NFT, een digitaal object dat voorzien is van een echtheidscertificaat en een handtekening. Het bericht met de tekst 'just setting up my twttr' is nu eigendom van een in Maleisië gevestigde zakenman. Dorsey wil de opbrengst van het bericht aan mensen in Afrika schenken die door het coronavirus getroffen zijn.

Niet uitwisselbaar

NFT staat voor 'non-fungible token', een voorwerp dat niet uitwisselbaar is voor iets anders. Een kunstwerk is bijvoorbeeld ook niet uitwisselbaar, maar een goudstaaf of een aandeel wel. De markt voor dergelijke digitale zaken is dit jaar plotseling geëxplodeerd. De digitale werken worden via de blockchain van een handtekening voorzien.

De tweet van Dorsey werd gekocht door Sina Estavi, de topman van blockchainbedrijf Bridge Oracle. Hij betaalde voor het bericht in de digitale munteenheid Ether en zegt 'dankbaar' te zijn dat hij de tweet kon kopen. De tweet blijft overigens gewoon zichtbaar voor iedereen op Twitter.