Financieel/Nieuws
768672
Nieuws

Delta stijgt op Wall Street

Beleggers op beurzen in New York keken woensdag, bij vlakke standen en lage volumes, naar signalen van het nieuwe kwartaalcijferseizoen van financials zijn woensdag zonder opvallende koersbewegingen geopend.

Verder komen later op de dag de notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Federal Reserve.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang licht hoger op 22.841 punten. De breed samengestelde S&P 500 was nagenoeg onveranderd op 2550 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq ging 0,1 procent omlaag tot 6581 punten.

Delta Air Lines opende voorbeurs al de boeken en won 2 procent. Het luchtvaartconcern zag in het afgelopen kwartaal de winst dalen onder druk van de orkanen die het zuiden van de VS teisterden. Wel waren de cijfers beter dan verwacht. Ook vermogensbeheerder BlackRock publiceerde cijfers. De koers van BlackRock steeg 0,2 procent.

Later deze week brengen de grote banken JPMorgan Chase, Citigroup, Bank of America en Wells Fargo resultaten naar buiten. Volgende week barst het cijferseizoen in New York echt los met kwartaalberichten van onder meer Netflix, IBM, Goldman Sachs, Johnson & Johnson, Morgan Stanley, eBay, Verizon en General Electric.

Beleggers hopen uit de notulen van de afgelopen vergadering wat meer duidelijkheid te krijgen over het rentebeleid van de Fed. Overigens wordt door de markt algemeen verwacht dat de centrale bank in december de rente opnieuw gaat opschroeven.

Chipconcern Micron Technology verloor 1,8 procent, na de aankondiging om voor 1 miljard dollar nieuwe aandelen uit te geven. De opbrengst zal worden gebruikt om schulden af te lossen.