Nieuws/Financieel
770428
Financieel

Records beurzen Wall Street

De Dow, Nasdaq en S&P 500 boekten woensdagavond opnieuw records, hoewel volumes laag bleven.

De dollar zakte 0,5% weg tegen de euro. Uit notulen van de Federal Reserve bleek dat het bestuur verdeeld is over een rentestap eind dit jaar, al sluit Fed-voorzitter Yellen die niet uit.

Amerikaanse WTI-olie werd 42 dollarcent duurder tot $51,33. Volgens energieanalisten een teken dat vraag en aanbod eindelijk in balans gaan komen. Olieaandelen gingen mee omhoog.

Delta

Delta Airlines (0,7%) gaf onder de bedrijven kleur aan de markt. Andere luchtvaartbedrijven gingen mee omhoog op de beurs. Financials sloten verdeeld. Creditcardmaatschappijen Visa (1,1%) en Mastercard (0,8%) wonnen op de stijgende rente.

Mediabedrijf Comcast zakte 0,7% nadat president Trump dreigde de vergunning van NBC en die van andere media in te trekken in zijn strijd tegen ’fake news’.

Alphabet

Alphabet (+1,7%) bewoog op een advies van Credit Suisse, dat een koersdoelverhoging van $1100 naar $1350 afgaf. Het werd de hoogste prijsdoel van analisten. Net als Wells Fargo (koersdoel $1250) voorzien de Zwitsers forse omzetgroei vanuit YouTube met goede marges voor Google-moeder Alphabet dat dit jaar 24% aan beurswaarde boekte.

NXP-koper Qualcomm (+0,5%) kreeg in Taiwan $775 miljoen boete wegens marktmisbruik. Kroger (+1,2%) reageerde op het bericht dat de winkelketen 800 filialen verkoopt om meer online te verkopen. Kroger anticipeert op de verkoop van Whole Foods aan Amazon (0,8%).