Nieuws/Financieel
781123065
Financieel

Diageo verkoopt minder drank door coronavirus

LONDEN (AFN) - Het Britse drankenconcern Diageo verwacht een financiële klap van honderden miljoenen euro’s als gevolg van de verspreiding van het coronavirus. Door maatregelen in China tegen de epidemie blijven bars en restaurants grotendeels gesloten en worden feestelijkheden afgelast. Daardoor slijt het moederbedrijf van whiskymerk Johnnie Walker en biermerk Guinness minder drank.

Voor het lopende gebroken boekjaar, dat loopt tot eind juni, verwacht Diageo een negatieve impact op de omzet van 225 miljoen pond (268 miljoen euro) tot 325 miljoen pond. De operationele winst valt mogelijk tot wel 200 miljoen pond lager uit door de epidemie.

Naast de sluiting van veel Chinese horecagelegenheden, verwacht Diageo ook last te hebben van de afgelasting van evenementen in Zuid-Korea, Japan en Thailand. Ook de afname van reizigers drukt naar verwachting op de verkopen van luxemerken drank.

Hoe hoog de financiële schade precies uitvalt, hangt af van de duur van de epidemie. Diageo verwacht dat de consumptie van drank in China tegen het einde van zijn boekjaar weer herstelt tot een gangbaar niveau.