Nieuws/Financieel
783715541
Financieel

Rente van 0% kan ABN veel klanten kosten

ABN Amro dreigt veel particuliere klanten kwijt te raken. Althans, afgaande op de peiling bij DFT waarin 47% aangeeft bij zijn of haar bank te vertrekken als de spaarrente naar 0% gaat.

En dat is precies wat er bij ABN Amro op 1 april gaat gebeuren. Nu staat de rente op 0,01%, dus feitelijk gaat het om een hele kleine verlaging. Een spaarsaldo van €10.000 levert momenteel ook nog maar een euro per jaar aan rente op.

Toch geeft 28% van de deelnemers aan de peiling aan op zoek te gaan naar een kleinere bank die nog rente uitkeert, als zijn of haar bank de rente op 0% brengt. Nog eens 19% wil puur uit frustratie opstappen.

26% van de respondenten wijst erop dat de rente bij andere banken ook al bijna 0% is en ziet daarom geen reden over te stappen. Nog eens 27% geeft aan alleen bij zijn of haar bank te vertrekken als die een negatieve rente gaat rekenen.

Hoewel het om een representatieve peiling gaat met meer dan veertienduizend stemmen, blijft het de vraag hoeveel klanten ABN Amro daadwerkelijk gaat verliezen. Voorlopig zijn er geen geluiden over een massaal vertrek. De kans is groot dat de meeste kleine spaarders uiteindelijk besluiten dat overstappen de moeite niet waard is.