Nieuws/Financieel
783870723
Financieel

Kaalslag bij ING

AMSTERDAM - ING gaat een kwart van de 170 kantoren van de bank per direct sluiten. „De coronacrisis heeft een al langer lopend plan bespoedigd”, reageert topman Ruud van Dusschoten van ING Nederland.

Eind vorig jaar besloot ING al 40 procent van de servicebalies in vestigingen van winkels van Bruna, Primera en The Read Shop te sluiten.

De dienstverlening van reguliere bankzaken in de 42 kantoren die nu eveneens dichtgaan, wordt overgeheveld naar 42 extra servicepunten. ING zegt geen gedwongen ontslagen te verwachten.

Klanten zijn volgens de bank niet alleen meer gaan internetbankieren, maar keren ook amper terug in diverse kantoren die na de lockdown weer langzaam opengaan.

Rabobank

Rabobank-filialen die nu al gesloten zijn vanwege de coronacrisis, gaan wellicht eveneens voorgoed dicht. Volgens een Rabobank-woordvoerder is dat iets wat al „in de pijplijn” zat, maar nu mogelijk wordt versneld. Wat dit voor de werkgelegenheid betekent, is nog niet duidelijk.

Op dit moment zijn ruim 100 van de 335 Rabobank-vestigingen nog gesloten vanwege de uitbraak van het coronavirus. Rabobank weet nog niet of, en hoeveel, van deze filialen gesloten blijven. „Vestigingen zijn steeds minder relevant voor direct contact en we merken dat klanten steeds minder langskomen”, aldus de zegsman.

„We zien dat klanten steeds vaker met ons videobellen. Ook hebben we zo’n duizend mobiele adviseurs in dienst, die bij klanten over de vloer komen”, aldus de zegsman. Op die manier komt dienstverlening volgens Rabobank juist nog dichterbij dan bij een lokaal kantoor.

ABN Amro

ABN Amro laat weten dat er geen nieuwe plannen zijn om filialen te sluiten. „We hebben de afgelopen jaren gezien dat het contact veranderde, en hebben daarom ingezet op meer digitale en videogesprekken”, zegt een woordvoerder van de bank.