Nieuws/Financieel
787009
Financieel

Zzp'er gegarandeerd uitbetaald

Zzp’ers die opdrachten indienen via Connect ZZP Service hebben vanaf vandaag een de garantie dat ze 80 procent van hun ingediende factuur binnen vijf dagen krijgen uitbetaald.

Connect is een bemiddelaar binnen de technische sector, maar alle zzp'ers kunnen zich aanmelden voor de nieuwe dienst. ZZP Service, opgezet door voormalig zzp'ers en Connect, heeft als eerste in Nederland een kredietverzekering afgesloten. Op deze manier verkleinen zzp'ers de kans op een faillissement of wanbetaling door opdrachtgevers.

Versoepeld bemiddelingsproces

Connect onderhoudt contact met de opdrachtgever. Op deze manier wordt het bemiddelingsproces versoepeld, en is er meer duidelijkheid voor de werknemer: "Zzp'ers kunnen een dergelijke kredietverzekering zelf niet afsluiten, aangezien het te verzekeren bedrag van een individuele zzp'er niet rendabel genoeg is voor een verzekeraar", aldus Menno Limm, commercieel directeur van Connect ZZP Service.

Naast de gegarandeerde 80% van het tarief, stelt het bureau zich ook verantwoordelijk voor de uitbetaling van de rest van het bedrag. "Wij doen dat door nauw contact te houden met de opdrachtgever."

Inzicht

Naast een garantie van uitbetaling, biedt ZZP Service ook inzicht in de facturen van zzp'ers. Volgens Limm zijn veel bemiddelingsbureaus niet transparant tegenover de zzp'er over de marges die ze berekenen. De servicekosten bedragen een marge van 5% over het gevraagde tarief van de opdracht of minimaal twee euro van het uurtarief.