Nieuws/Financieel
789467
Financieel

Crowdfunden vanaf nu via mobiel

Het was al niet ingewikkeld en tijdrovend om via crowdfundplatforms te investeren in mkb-bedrijven. Nu wordt het wel heel gemakkelijk. Via een app kunnen particulieren vanaf vandaag investeren.

Collin Crowdfund lanceert, als eerste Nederlands platform, een app voor investeerders. Zodra een nieuw project online komt, krijgen die een alert en kunnen zij de pitch van het betreffende bedrijf bekijken.

Jan-Willem Onink, commercieel directeur van Collin Crowdfund: "Binnen tien seconden kan de investering worden voltooid. Die snelheid is belangrijk voor ons, omdat projecten op de site soms wel binnen een paar uur worden volgeschreven."

De app kan alleen worden gebruikt door investeerders die een account hebben bij het platform. Met een persoonlijke code kunnen zij de app openen en verschijnen alle lopende projecten in beeld. Investeerders kunnen ook zien wat hun totale investeringen zijn, het saldo op hun account, de aflossing en de rente die zij hebben ontvangen en nog tegoed hebben.

De (gratis) app is beschikbaar voor iPhone en Android. Collin Crowdfund is het eennagrootste crowdfundplatform van Nederland, na Geldvoorelkaar.