Nieuws/Financieel
791211
Financieel

Beursparels van Richard Abma

Diverse goeroes van DFT hebben hun favoriete aandelen voor de tweede helft van 2015 op een rijtje gezet: Lees hieronder de beursparels van  Richard Abma, partner bij vermogensbeheerder OHV.

„Als stand voor de AEX-index op 31 december 2015 verwacht ik een niveau van 450 punten. Een belangrijk deel van de jaarwinst wordt gedurende de laatste maanden van 2015 weer ingeleverd. De euforie van de monetaire verruiming slaat om in angst voor hogere rentes in Europa en de VS. Janet Yellen, de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, verhoogt de korte rente voor het eerst in september gevolgd door nog een verhoging van de rente in december.

In Europa houdt de ECB de korte rente ongewijzigd. De lange rente loopt wel verder op vanwege de angst voor inflatie en door het uitbreiden van het monetaire steunprogramma om de zwakke Europese landen te steunen bij een mogelijke uitval van Griekenland.”

Aandelentips

RD Shell: Het olie- en gasconcern is vanwege haar hoge dividendrendement en stabiele stroom van inkomsten een veilige haven bij toenemende turbulentie op de financiële markten.

Vopak: Het tankopslagbedrijf gaat de komende jaren aandelen terugkopen en heeft veel cash voor dividendverhogingen wat Vopak aantrekkelijk maakt voor beleggers. , aantrekkelijk voor beleggers

Wereldhave: Bij aanhoudende lage rentes blijft vastgoed een aantrekkelijk alternatief. Verder kan het aandeel opveren van haar recente dieptepunt.

Ontvang dagelijks automatisch de gratis DFT Nieuwsbrief met het laatste financieel-economische nieuws.