Nieuws/Financieel
794016
Financieel

Tuincentrum Overvecht mag personeel niet ontslaan

Uitkeringsinstantie UWV heeft geen toestemming gegeven om één op de vijf werknemers van Tuincentrum Overvecht te ontslaan.

De winkelketen wilde van zo’n 90 mensen af, omdat het niet goed gaat met het bedrijf. Maar het UWV vindt dat het bedrijf onvoldoende aannemelijk heeft kunnen maken dat het écht nodig is. Er zou geen bedrijfseconomische noodzaak zijn voor een collectief ontslag.

Bestuurder Özcan Colak van FNV Handel is blij verheugd. Hij dreigde het bedrijf enkele weken geleden nog met een kort geding omdat het geen sociaal plan wilde afsluiten voor de te ontslagen medewerkers. De directie van Tuincentrum Overvecht zou opzettelijk hebben gezorgd voor lege winkelschappen zodat omzetten fors omlaag gingen.

Colak: „Tuincentrum Overvecht wilde gewoon op een zo’n goedkoop mogelijke manier van een deel van zijn mensen af. Er lijkt bewust op aangestuurd om het bedrijf de ondergang in te sturen. Er is geconcludeerd dat het bedrijf er zelf aan heeft bijgedragen dat de omzetten tegenvallen. De beelden van de winkels die ik heb gezien, liegen er niet om. De winkels waren tamelijk leeg.”

Vorig jaar werd het toen al niet goed renderende Tuincentrum Overvecht, met enkele tientallen vestigingen, uit de boedel van Blokker gehaald en overgeheveld naar zakenman Andries Borgeld.