Nieuws/Financieel
794131266
Financieel

’Apple brengt grootste iPhone ooit op markt’

iPhone-maker Apple heeft bij zijn grote leveranciers voor 75 miljoen aan nieuwe generatie 5G-smartphones besteld voor dit najaar, waaronder het grootste model ooit. Mogelijk komen daar nog eens 5 miljoen iPhones bij die op dit snellere netwerk draaien.

Volgens marktvolgers is dat een positief signaal nu de coronacrisis de economie en de portemonnee van consumenten dit najaar hard treft.

Apple wil in oktober vier nieuwe 5G-modellen op de markt brengen, aldus persbureau Bloomberg. Dat baseert zich op bronnen bij het bedrijf en toeleverancier Hon Hon.

Het gaat om twee basismodellen en twee in het topsegment, alle uitgerust met vernieuwde Oled-schermen. Het luxe model zou met een scherm van 7,6 inch worden uitgerust, het grootste in de serie iPhones.

Het bedrijf uit het Amerikaanse Cupertino ziet ook voor zijn overige iPhones, nog steeds goed voor de helft van zijn inkomsten, iPads en Mac-computer sterke orders, aldus Bloomberg over de bestellingen bij onder meer Hon Hai.

De cijfers over het afgelopen kwartaal kwamen boven verwachting uit. Het aandeel noteert dit jaar 76% hoger en ging als eerste Amerikaanse bedrijf door de grens van $2000 miljard aan waardering.