Nieuws/Financieel
794350
Financieel

Aandeelhouders Ballast akkoord met emissie

De aandeelhouders van Ballast Nedam hebben ingestemd met de claimemissie van het bouwbedrijf. Dat bleek maandag na afloop van de aandeelhoudersvergadering.

De emissie maakt deel uit van de eind april aangekondigde herfinanciering en moet in de tweede helft van dit jaar worden afgerond. Ballast Nedam krijgt onder meer 43 miljoen euro aan nieuwe leningen en gaat 20 miljoen euro ophalen met de uitgifte van nieuwe aandelen. Die emissie wordt gegarandeerd door de banken en door bouwbedrijf Strukton.

Het akkoord moet voorkomen dat Ballast Nedam ten onder gaat aan de enorme verliezen op grote infrastructuurprojecten, zoals de werkzaamheden aan de A15 en de A2. Het bouwbedrijf verkoopt een groot deel van zijn belang in het A15-project aan samenwerkingspartners Strukton en Strabag, terwijl het werkzaamheden aan de A2 uitruilt met Strukton.

Verder werd gemeld dat Peter van Zwieten is herbenoemd tot financieel directeur voor een periode van vier jaar. Daarnaast is Jan Bout herbenoemd tot commissaris.