Nieuws/Financieel
794385
Financieel

Goed verzekerd op reis?

Met een reisverzekering zou u met een gerust hart op pad kunnen gaan, maar is dat gevoel terecht? Helaas niet altijd en wellicht niet voor alle ’reisjes’ die u denkt te maken. Een dagje uit zonder overnachting ziet de verzekeraar bijvoorbeeld niet als zodanig.

Veel mensen sluiten zo’n verzekering af voor diefstal of verlies van bagage of geld. Maar bagagedekking kent vele voorwaarden en beperkingen zoals lagere maximumvergoedingen. Geld wordt beperkt gedekt en diverse verzekeraars sluiten het zelfs helemaal uit.

Dagwaarde

Keert de verzekeraar uit, dan gebeurt dat bij spullen ouder dan een halfjaar of jaar op basis van de dagwaarde. Deze daalt snel en vaak ook nog na aftrek van eigen risico. De uitkering kan daardoor flink tegenvallen. Sommige zaken zijn, ook op reis, al verzekerd. Uw ziektekosten, maar ook uw auto of een ongevallen- en rechtsbijstandverzekering.

Als u onderweg onverhoopt iets overkomt, dan profiteert u van een convenant van tussen zorgverzekeraars en reisverzekeraars. Dat voorkomt touwtrekken over uitkering van schade tussen twee verzekeraars als u dubbel bent verzekerd. Met een ongevallenverzekering bent u nooit dubbel verzekerd. Die keert altijd uit, ongeacht de hoeveelheid afgesloten polissen. Bij een rechtsbijstandsverzekering ontvangt u hulp in natura.

Ziektekosten

Ziektekosten extra verzekeren is overigens aan te raden voor landen met extreem hoge medische kosten, zoals Amerika en Canada.

Check of uw verzekering bij uw plannen past. Want zo’n verzekering is onbetwist nuttig: voor onverwachte, hoge kosten bij ongelukken en andere onvoorziene omstandigheden.