Nieuws/Financieel
794405
Financieel

’Griekse crisis zet tijdelijke rem op Europese aandelen’

Hoewel de Griekse schuldenproblematiek sinds afgelopen weekeinde het vertrouwen van beleggers in een goede afloop sterk heeft aangetast, zullen de kwantitatieve verruiming van de Europese Centrale Bank en de huidige waarderingen als buffer fungeren voor Europese aandelenmarkten.  Dat stelt Rory Bateman, specialist in Europese aandelen bij Schroders.

Volgens Bateman is weliswaar de kans op een Grexit aanzienlijk toegenomen na de mislukte onderhandelingen, maar zal de impact op de rest van de eurozone beperkt blijven.

Hij wijst er op dat vooral onduidelijkheid heerst over de impact van de crisis op het economisch herstel in de eurozone op de middellange termijn, waarbij onbekende factoren zoals de angst voor de besmetting van de rest van de de periferie en de mogelijke binnenlandse rust in Griekenland daarbij een rol spelen.

Toch gaat Bateman er van uit dat Europese aandelen veel opwaarts potentieel bieden mede vanwege de aanhoudende monetaire steun van de ECB en de verwachte margeverbetering bij bedrijven in de eurozone.