Nieuws/Financieel
794630
Financieel

Terugblik seminar visie en tips: 2e helft

'AEX opwaarts potentieel naar 560'

Hoewel de stijgende trend van de Amsterdamse beurs op lange termijn enigszins in het geding is gekomen, ziet het aandelenklimaat op middellange termijn er nog steeds goed uit, waarbij de AEX richting het einde van het jaar het niveau van 560 punten kan gaan aantikken.

Dat stelde technisch analist Nico Bakker gisteravond bij het drukbezochte seminar over de visie en aandelentips voor de tweede helft van 2015 gepresenteerd door DFT-coördinator Ronald Veerman en georganiseerd door BNP Paribas en DFT.

Volgens Bakker heeft de recente stagnatie van de AEX het opgewekte technische plaatje op de lange termijn wat verstoord, maar kan de hoofdgraadmeter de komende zes maanden bij uitnemen van de zware weerstand op 510 punten doorstoten richting 560 punten.

 

Klik hier om het gehele seminar terug te zien.

 

Jim Tehupuring van Pro Beleggen is wat iets minder optimistisch, maar verwacht ook dat er na de fraaie rit van de koersen in de eerste helft van het jaar meer in het vat zit, waarbij zijn voorkeur uitgaat naar Europese aandelen.

Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer richt zijn beurspijlen vooral op Amerika. Hij gaat er van uit dat de economie in de VS na het kwakkelende eerste kwartaal vanwege het slechte winterweer, sterker dan verwacht gaat presteren in de komende kwartalen en de aandelenkansen vooral op Wall Street zijn te vinden.

 

Op de hoogte blijven en via mail uitnodigingen ontvangen van onze DFT Seminars? Meld u dan hier gratis aan

 

De beursexperts namen verder ook de valutamarkten onder de loep met de nadruk op de euro/dollar. Daarnaast kwam aan de orde in hoeverre goud weer gaat blinken.

In het tweede gedeelte van het DFT-webinar kwamen de aandelentips voor de komende zes maanden aan de orde die naar verwachting van de experts het best gaan presteren.