Nieuws/Financieel
795051
Financieel

Solliciteren door lek aan te tonen

„Hoe mooi is het om drie mensen met een blij gezicht aan het werk te zien en zelf geen cent te verdienen!” Dat schreef Rik Kamping op Facebook toen hij net zijn eerste medewerkers, voornamelijk met autisme, in dienst had.

Kamping had eerder een website opgericht waar mensen met een beperking werk kunnen vinden: www.jekuntmeer.nl. Via een internetforum ontmoette hij websitebouwer en softwareontwikkelaar Bart Räkers. Het klikte en de twee wilden zelfs meer: samen gaan ondernemen en zo mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk helpen.

Met hun beider hobby’s, computers en internet, lag het voor de hand wat voor een bedrijf ze zouden oprichten. Bij Piipol bouwen nu vijf medewerkers websites, applicaties, webshops en voip-systemen waarbij bellers bijvoorbeeld zelf een wachtrijdeuntje kunnen kiezen.

Recruitment gaat er nogal anders aan toe dan bij ’gewone’ bedrijven, vertelt Räkers. Via het UWV komen de kandidaten met Piipol in contact. „Op het ene cv staat tot in detail wat iemand heeft gedaan. Van een ander kregen we enkel de url van een site waarop de kandidaat een lek had ontdekt, waardoor hij bijvoorbeeld een hele database zou kunnen leeghalen. Diegene mocht meteen langskomen. Iemands passie voor bepaalde programmeertalen is het belangrijkst.”

Het duo Kamping-Räkers verwacht zichzelf volgend jaar uit te kunnen betalen. Kamping: „Dit jaar hebben we zeker zwarte cijfers. Daarna gaan wij er, als het goed is, zelf ook wat aan verdienen en kunnen we meer mensen aannemen. Via onze netwerken krijgen we genoeg opdrachten.”