Nieuws/Financieel
795171
Financieel

'Deal Delta Lloyd iets beter dan verwacht'

De voorwaarden van de overeenkomst die Delta Lloyd heeft gesloten met Reinsurance Group of America (RGA), om de financiële gevolgen van een stijging van de levensverwachting van de polishouders te beperken, is iets beter dan verwacht.

Dat meldde Rabobank vrijdag in een rapport over de verzekeraar. Maar de Belgische bank KBC wijst er juist op dat de verzekeraar geen duidelijke indicatie van de kosten geeft.

Het is de tweede keer dat Delta Lloyd een deel van het langlevenrisico heeft overgedragen aan de herverzekeringsmarkt. Het contract, met een duur van 8 jaar, is rechtstreeks met RGA afgesloten en start met terugwerkende kracht per 1 januari 2015. De waarde van de onderliggende verplichtingen is circa 12 miljard euro. Volgens Rabo zullen de kosten voor de 'swap' marginaal zijn.

Solvency II

De transactie anticipeert op het nieuwe Solvency II raamwerk. Delta Lloyd meldde zelf dat het effect op de IGD-solvabiliteitsratio en het operationeel resultaat gedurende de looptijd beperkt zullen zijn.

Volgens KBC worden de precieze effecten op de Solvency II ratio niet beschreven en zal de standaardformule gebaseerd op de Solvency II ratio lager liggen. Rabo verhoogde de standaard modelratio voor Solvency II van 147 procent naar 152 procent. De bank handhaafde de interne modelratio op 175 procent.

Adviezen

Rabo handhaafde zijn koopadvies met een koersdoel van 19,00 euro. KBC hanteert het advies 'recduce' met een koersdoel van 16,00 euro.

Het aandeel Delta Lloyd noteerde vrijdag omstreeks 10.25 uur 0,7 procent lager op 15,21 euro.