Nieuws/Financieel
795181
Financieel

'Druk op bestuurders Altice-prooi'

De druk op bestuurders van Bouygues Telecom, dat op het verlanglijstje staat van het aan de Amsterdamse beurs genoteerde Altice, zal alleen maar toenemen nu is gebleken dat zij geen details hebben opgevraagd met betrekking tot het overnamebod. Dat stelde ING vrijdag in een rapport over Altice.

Altice-topman Patrick Drahi maakte bekend dat Bouygues niet naar details heeft gevraagd over het bod van 10 miljard euro dat hij maandag bij zijn rivaal op tafel legde. Bouygues wees het voorstel eerder af, maar lijkt toch open te staan voor verdere gesprekken met Altice.

Volgens ING heeft Altice met het openbaar maken van het bod de druk op Bouygues opgevoerd, omdat ook aandeelhouders zich nu nadrukkelijker met de kwestie zullen inlaten. Gelet op details heeft de bank de toegevoegde waarde per aandeel van een transactie met Bouygues Telecom met 2 euro verlaagd tot 25 euro per aandeel. De kans van slagen schat ING op circa 65 procent.

Nieuwe structuur

De nieuwe structuur die Altice vrijdag aankondigde is volgens de bank een manier van Drahi om controle op Altice te houden. ,,De meeste beleggers zullen hier echter geen probleem mee hebben",aldus ING, die het aandeel Altice op zijn favorietenlijst laat staan.

ING handhaafde het koopadvies voor Altice met een koersdoel van 145 euro. Dat is exclusief de waarde van een eventuele overname van Bouygues Telecom.

Het aandeel Altice stond omstreeks 09.55 uur 0,3 procent lager op 130,70 euro.