Nieuws/Financieel
795199
Financieel

'Omzetwaarschuwing Ordina'

De melding van Ordina dat de omzetontwikkeling in Nederland onder druk staat kun je lezen als een omzetwaarschuwing. Dat stelde analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen vrijdag.

De marktvorser wees er daarbij op dat Ordina de helft van de opbrengsten haalt bij overheidsinstanties. De automatiseerder gaf zelf in een persverklaring aan veel last te hebben van berichtgeving en discussies over ICT-projecten bij de overheid. Die hebben geleid tot vertraging in de besluitvorming voor projecten in Nederland.

Hoe concreet de zaken op de omzetontwikkeling drukt wilde Ordina niet kwijt. Het bedrijf gaf wel aan een kostenbesparingsprogramma door te voeren dat jaarlijks structureel 6 miljoen euro moet opleveren. Tijdens de publicatie van de halfjaarcijfers, op donderdag 20 augustus, zal een nadere toelichting volgen.

ING

ING gaf aan de pro-actieve benadering door het bestuur van Ordina te waarderen, maar het bericht toont ook aan dat de resultaten onder druk blijven staan. Daarbij zorgen de kostenbesparingen er ook voor dat delen van toekomstig groeipotentieel verdwijnen. ,,Het nieuws is teleurstellend'', aldus de marktvorsers die geen beoordeling op het aandeel hebben.

Ordina noteerde vrijdag omstreeks 09.30 uur 4,3 procent lager op 1,51 euro.