Nieuws/Financieel
795228
Financieel

Ordina: omzet in overheidssegment onder druk

Automatiseerder Ordina heeft veel last van de berichtgeving en discussies over ICT-projecten bij de overheid. Die hebben geleid tot vertraging in de besluitvorming voor projecten in Nederland, wat drukt op de omzetontwikkeling. Dat bleek vrijdag.

Om het resultaat bij de Nederlandse activiteiten op peil te houden voert Ordina een kostenbesparingsprogramma door. Dat programma moet jaarlijks structureel 6 miljoen euro opleveren. Daarbij wordt vooral gekeken naar ,,interne en externe kosten en procesverbeteringen'', aldus Ordina.

Onduidelijk is nog of en hoeveel banen er worden geschrapt. Maar topman Stépan Breedveld stelde in een persverklaring ,,het te betreuren'' dat een aantal medewerkers van Ordina ,,zal worden geraakt'' door de aanpassingen.

Banen

Een zegsman van de onderneming kon niet concreet aangeven of er ook banen verdwijnen, of aantallen noemen. ,,Maar gezien de omvang van het besparingsprogramma sluiten we dat niet uit''. Tijdens de publicatie van de halfjaarcijfers, op donderdag 20 augustus, zal een nadere toelichting worden gegeven op de aangekondigde plannen.

De activiteiten van Ordina in België en Luxemburg presteren goed, aldus het bedrijf. Bij Ordina in de Benelux werken circa 2900 mensen.