Nieuws/Financieel
796031
Financieel

Kleine plusjes op Wall Street

De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag nauwelijks in beweging gekomen. Daarmee bleef de impact van een mogelijke Griekse schuldendeal op Wall Street vooralsnog beperkt tot een dag. Beleggers verwerkten een flinke stroom aan macro-economische cijfers.

De toonaangevende Dow-Jonesindex sloot uiteindelijk 0,1 procent hoger op 18.144,07 punten. De bredere S&P 500 stond eveneens 0,1 procent hoger op 2124,20 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq kwam ook nauwelijks in beweging en sloot eveneens 0,1 procent hoger op 5160,09 punten. Dat betekende wel een nieuw record.

Onderzoeksbureau Markit maakte bekend dat de bedrijvigheid in de Amerikaanse industrie deze maand iets minder sterk is gegroeid dan in mei. Verder steeg de verkoop van nieuwe huizen in mei met 2,2 procent ten opzichte van de voorgaande maand. Dat percentage lag boven de gemiddelde verwachting van kenners die een plus van 1,2 procent voorzagen.

BlackBerry

De fusiegesprekken tussen Ahold en Delhaize, die zich naar verluidt in een afrondende fase bevinden, stuwden de koers van de Belgische supermarktketen die ook een notering in New York heeft. Het aandeel sloot 7,5 procent in de plus. Eerder op de dag werd de handel in Brussel na een flinke koerssprong stilgelegd.

Smartphonefabrikant BlackBerry verloor 4,2 procent. Het bedrijf kwam voorbeurs met goede cijfers over de verkoop van software, maar wist consumenten amper te interesseren voor zijn mobieltjes. Telecomconcern AT&T noteerde 2,5 procent in de plus na een opwaardering van Barclays. Het aandeel 3M steeg 0,1 procent. Het industriële conglomeraat maakte bekend 2,5 miljard dollar op tafel te leggen voor Capital Safety, een bedrijf dat veiligheidsuitrusting maakt en in handen is van investeringsmaatschappij KKR.

De euro was 1,1172 dollar waard, tegen 1,1188 dollar bij het slot van de Europese b