Nieuws/Financieel
796381
Financieel

'Europese biologische voedingsmarkt groeit'

De Europese markt voor biologische levensmiddelen zal de komende jaren naar verwachting sterk groeien. Dat schrijft ING in een rapport over natuurvoedingsbedrijf Wessanen dat dinsdag werd gepubliceerd.

Volgens ING groeit de Europese biologische markt van de huidige 24 miljard euro per jaar naar 35 miljard euro in 2020. ING denkt dat Wessanen toegang kan krijgen tot een aandeel van 15 tot 25 procent van deze markt, ofwel 5,3 tot 8,8 miljard euro in 2020, van 3,6 tot 6 miljard euro in 2014. Het merendeel van de markt wordt uitgemaakt door zuivelproducten, vlees, vruchten, groente en simpele graanproducten en valt dus buiten bereik van Wessanen.

Wessanen is aanwezig in de grootste biologische markten van Europa, maar nog steeds ondervertegenwoordigd in Duitsland en Groot-Brittannië, stelt ING. Die markten bieden de mogelijkheid voor verdere groei voor Wessanen, aldus de bank.

Advies

Het advies voor Wessanen bij ING is hold met een koersdoel van 7,55 euro. ING is van mening dat de koers al gereageerd heeft op de mogelijkheid van een overname. Een verdere koersstijging zou kunnen als Wessanen zou worden overgenomen tegen de niveaus die Amerikaanse branchegenoten als Hain Celestial Group en WhiteWave Foods hebben.

Het aandeel Wessanen noteerde dinsdag kort na aanvang van de handel 0,3 procent hoger op 7,90 euro.