Nieuws/Financieel
796385
Financieel

'Koersreactie Altice overdreven positief'

De markt heeft overdreven positief gereageerd op de plannen van Altice om het mobiele belbedrijf Bouygues Telecom over te nemen. Rabobank vindt het aandeel nog steeds koopwaardig maar haalt het wel van zijn favorietenlijstje, meldde de bank dinsdag.

Altice maakte maandag bekend via dochterbedrijf Numéricable-SFR een bod te hebben uitgebracht op Bouygues Telecom. Het aandeel steeg daarop 12,6 procent tot 129,65 euro. Dat is nog duidelijk onder het koersdoel van 146 euro dat Rabobank hanteert, maar de bank wijst erop dat het aandeel sinds het op 12 mei op de favorietenlijst terechtkwam, al 27 procent is gestegen. Alleen maandag dikte de beurswaarde al met 3,7 miljard euro aan.

Rabobank vreest dat Altice om tegenbieders af te schrikken een zeer hoge prijs op tafel zal leggen voor Bouygues. Daarbij is het risico dat een fiks deel van de te behalen kostenvoordelen, geschat op 1 miljard euro per jaar, uiteindelijk belandt in de zakken van de verkopende partij. The Wall Street Journal sprak afgelopen weekeinde op basis van ingewijden van een koopsom van 10 miljard euro. Dat is 2 miljard meer dan Rabo met potlood had ingetekend.

Altice steeg dinsdag in de eerste tien minuten van de beurshandel in Amsterdam 1,7 procent tot 131,80 euro. De AEX won 0,8 procent.