Nieuws/Financieel
798928
Financieel

Thuisbelegger krijgt steun van 'Shaq'

Van succesvolle Amerikaanse basketballers is bekend dat ze niet op een paar centen hoeven te kijken. In de regel lijken die flappen vooral op te gaan aan grote auto's en dito huizen. NBA-legende Shaquille O'Neal denkt echter ook aan de 'kleine belegger' die niet zoveel te besteden heeft.

De boomlange dribbelaar heeft namelijk een belang genomen in Loyal3, meldt The Wall Street Journal. Via het platform van het bedrijf uit San Fransisco kunnen particuliere beleggers direct geld steken in nieuwe beursgangen.

Bedrijven die naar de beurs gaan kunnen een bepaald percentage van de uit te geven aandelen reserveren voor Loyal3. Daar worden ze volgens het wie-het-eerst-komt-het-eerst-maalt-principe verkocht. Dat gaat in pakketjes van $100 tot $10.000.

Op die manier is recent bij de beursgang van cameramaker GoPro een deel van de aandelen aan kleine investeerders verkocht. Bedrijven die deze weg bewandelen hopen vooral meer loyaliteit te kweken bij beleggers.

'Shaq' is enthousiast over het concept. "Loyal3 draait helemaal om de 'gewone man'", zei hij tegen de WSJ. De NBA-ster wordt regelmatig benaderd voor investering, maar is selectief. "Vaak is het erg lastig om goed de vinger achter deze startups te krijgen. Loyal3 draait al een paar jaar mee, en ik heb een goed gevoel over hun ontwikkeling."