Nieuws/Financieel
798929
Financieel

Henkel-topman sust overnamespeculatie

De topman van verzorgingsbedrijf Henkel heeft zaterdag al te veel speculatie over een overname van Wella de kop ingedrukt. "We hebben geen miljardenovernames nodig om onze financiële doelen te halen."

Topman Kasper Rorsted doet zijn uitspraken in een interview met Welt am Sonntag, waar Reuters zaterdag al over bericht. Het persbureau meldde eerder deze week dat Henkel een bod zou hebben ingeleverd voor de overname van Wella.

Dat haarverzorgingsmerk is onderdeel van levensmiddelenreus Procter & Gamble. De haardivisie zou een waardering kunnen krijgen van $5 tot $7 miljard, aldus Reuters. Naast Henkel, maker van onder meer Persil-wasmiddel en Schwarzkopf-shampoo, zou ook durfinvesteerder KKR een bod hebben ingeleverd.

In het interview gaat Henkel-topman Rorsted niet specifiek in op de overnamespeculatie. Maar hij benadrukte wel dat het bedrijf ook groeit zonder enorme overnames.

Verder bleef het bij: "We zijn goed gepositioneerd en we investeren in onze productielocaties, merken en innovatie. En we steken ook geld in overnames, als ze een goede strategische match zijn en de prijs goed is."