Nieuws/Financieel
798962
Financieel

Voedseldump domper Britse transportsector

Britse transporteurs moeten op grote schaal groente en fruit weggooien vanwege het vluchtelingenprobleem tussen Frankrijk en Groot-Brittannië. Afnemers hoeven de spullen niet meer, omdat ze bang zijn dat die 'besmet' zijn door groepen vluchtelingen die clandestien in de trucks de grens over proberen te steken.

Dat schrijft The Times zaterdag. De afgelopen zes maanden is er voor £10 miljoen aan groente en fruit noodgedwongen gedumpt, zegt brancheorganistie Fresh Produce Consortium in de krant. Elke dag zou er voedsel weggegooid moeten worden.

De Britse vereniging van transporteurs heeft de burgemeester van Calais opgeroepen om meer te doen in de strijd tegen het verergerende vluchtenprobleem in de Franse havenstad. Onder meer de beveiliging rond de haven moet beter.

Vanuit Calais proberen vluchtelingen de oversteek te maken naar Groot-Brittannië, via de Kanaaltunnel. Sommigen gaan zelfs zo ver dat ze zich onder een truck vastklemmen of het zeil van een truck opensnijden om zich binnen te verstoppen.