Financieel/Geld
799722910
Geld

Elektrische auto enkele duizenden euro’s duurder

Amsterdam - Elektrische auto’s zijn het afgelopen jaar bijna €4500 duurder geworden. De gemiddelde prijs steeg naar ruim €42.000, een veel hogere stijging dan bij reguliere auto’s waar de gemiddelde prijs op €27.500 ligt.

Dat blijkt uit data van AutoScout24. Nadat de subsidiepot voor nieuwe elektrische auto’s al binnen een week weer leeg was kwam voor consumenten de tweedehandsmarkt voor elektrische auto’s in beeld. Het aanbod van EV’s op de Europese online automarktplaats nam in augustus met zo’n 60% toe ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar, van 8.001 EV’s naar 12.616. Het totaal aantal verkochte occasions kwam in augustus uit om ruim 100.000, een daling van rond de 2%.

Tesla blijft het meest gezochte merk op AutoScout24, gevolgd door Audi, Volkswagen, Renault en BMW. Als het gaat om populaire modellen, staat de Tesla Model S op nummer één. Ook de Audi e-Tron en Tesla Model 3 zijn zeer gewild. De Renault Zoe komt op plek vier, op de vijfde plaats staat de Volkswagen Golf.

Nederlanders tonen meer interesse in elektrische auto’s, volgens een enquête van de online autoverkoper. Zo zou 45% bij de aankoop van een volgende auto overwegen om een door accu’s aangedreven auto te kopen. Meer dan de helft van de ondervraagde Nederlanders zou wel graag meer informatie krijgen over de onderhoudskosten en de voor- en nadelen van elektrisch rijden. Ook ziet een meerderheid EV’s als als te duur en niet geschikt voor dagelijks gebruik.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop