Nieuws/Financieel
799822787
Financieel

Adviseur Trump: geen tekenen uitstel heffingen

Washington - De adviseur voor handel van het Witte Huis, Peter Navarro, heeft geen aanwijzingen dat president Donald Trump afziet van nieuwe handelstarieven tegen China. Nieuwe heffingen op de import van meer dan 160 miljard dollar aan Chinese goederen moeten zondag in werking treden, maar ingewijden meldden dat er onderhandeld wordt over uitstel.

"De keuze is aan Trump", zei Navarro in een interview met tv-zender Fox. "Maar ik zie geen andere tekenen dan dat Trump een goede deal wil sluiten en importtarieven wil instellen", zei het hoofd van de adviesraad voor handel van de Amerikaanse regering. Volgens de econoom hebben de importheffingen veel goeds gedaan voor de Amerikaanse economie, een standpunt dat overigens maar weinig andere economen met hem delen.

China en de Verenigde Staten werken al weken toe naar een gedeeltelijke handelsdeal, waarna verder kan worden onderhandeld over een breder handelsakkoord. De naderende deadline voor extra handelstarieven hangt als een donkere wolk boven de gesprekken over die 'fase 1-deal'.