Nieuws/Financieel
800579
Financieel

Flink verlies voor Nikkei

De effectenbeurs in Tokio is dinsdag met een flink verlies geëindigd. Een tegenvallend Chinees inflatiecijfer en de lagere slotstanden op Wall Street zorgden voor een negatieve stemming op de Japanse beurs. De Nikkei sloot 1,8 procent lager op 20.096,30 punten. Vooral de aandelen van de sterk gestegen Japanse exporteurs en verzekeraars werden van de hand gedaan.

De andere beursgraadmeters in het Verre Oosten gingen ook omlaag. De Chinese Shanghai Composite verloor 1 procent. Het gemiddelde prijspeil in China nam in mei met 1,2 procent toe, terwijl economen hadden gerekend op een inflatiecijfer van 1,3 procent. Ook namen de producentenprijzen sterker dan verwacht af.

De Hang Seng-index in Hongkong daalde 1,1 procent. De Britse bank HSBC, die ook een notering heeft in Hongkong, steeg 0,8 procent na aankondiging van nieuwe kostenbesparingsplannen waarbij zo'n 25.000 banen verloren zullen gaan. In Sydney, waar beleggers terugkeerden na een lang weekeinde, daalde de All Ordinaries 0,4 procent. De Kospi in Seoul verloor 0,1 procent.

 

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo