Nieuws/Financieel
800720
Financieel

’Opmars aandelen VS zet voort’

Hoewel de Amerikaanse aandelenmarkten in 2015 wat achterblijven bij het beursgeweld van vorig jaar, zijn de perspectieven van de hoofdgraadmeters op Wall Street nog steeds goed te noemen. Dat stelt Jonathan Simon, fondsmanager van JPMorgan Funds.

Volgens Simon behoort het tijdperk van de lage waarderingen in de VS tot het verleden na de spectaculare koersstijgingen in voorgaande jaren, maar ligt er nog meer potentieel in het verschiet voor Amerikaanse aandelen bij een verder aantrekkende economische groei en een aanhoudende normalisering van de financiële sector.

Daarnaast wijst hij op de goede prestaties van de meeste bedrijven in de VS en de voortdurende lage rente die het sentiment op Wall Street blijven ondersteunen.

Michael Barakos, Chief Investment Officer voor Europese aandelen bij JP Morgan, verwacht ook dat de Europese aandelen de wind in de rug houden mede doordat de grootste vrees voor een deflatiescenario in de eurozone is geweken. 

De toenemende kredietverlening bij banken en soepeler voorwaarden voor bedrijven en consumenten leveren daar volgens hem ook een bijdrage aan. Daarnaast ziet hij de aantrekkelijke waardering als een  goede reden om positief te zijn over Europa.