Nieuws/Financieel
805272867
Financieel

Derde meer bestellingen bij moederbedrijf Thuisbezorgd

Derde meer maaltijden bezorgd ten opzichte van vorig jaar.

Derde meer maaltijden bezorgd ten opzichte van vorig jaar.

AMSTERDAM (ANP) - Maaltijdbezorgbedrijf Just Eat Takeaway heeft het aantal bestellingen afgelopen jaar met een derde zien toenemen.

Derde meer maaltijden bezorgd ten opzichte van vorig jaar.

Derde meer maaltijden bezorgd ten opzichte van vorig jaar.

Onder meer effecten van de corona-maatregelen in veel landen speelden een rol, maar de onderneming gaf ook veel geld uit om zijn positie in diverse landen te verstevigen.

Daarbij groeiden de Europese activiteiten, en met name die in het Verenigd Koninkrijk en Ierland, sterker dan die in de Verenigde Staten en Canada.

In totaal werd er voor ruim 28 miljard euro aan maaltijden besteld via het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl.

Daarbij stelt Just Eat Takeaway dat de winstgevendheid verbeterde.

Kleiner verlies

De bedrijfswinstmarge komt ongeveer halverwege de min 1,5 en min 1 procent te liggen, verwacht de onderneming. Daarmee zouden de verliezen dus kleiner worden.

Just Eat Takeaway gaf al eerder aan dat 2021 het piekjaar voor verliezen zou worden, omdat veel werd geïnvesteerd na de fusie tussen het Nederlandse Takeaway en het Britse Just Eat en de daaropvolgende overname van Grubhub in de Verenigde Staten.

Maaltijdbezorgers hebben door forse investeringen in marktaandeel tot nu toe nauwelijks winst gemaakt. Uber, dat ook taxidiensten aanbiedt, lukte het al wel om kostendekkend te opereren.

Het Duitse Delivery Hero verwacht dat aan het einde van dit jaar voor elkaar te krijgen. Just Eat Takeaway komt later dit cijferseizoen nog met de jaarcijfers waarbij het dieper op de resultaten in zal gaan.