Nieuws/Financieel
809510538
Financieel

Bottelaar Coca-Cola boekt fors meer winst

Londen - Coca-Cola European Partners (CCEP) heeft de eerste helft van dit jaar afgesloten met fors meer winst op een hogere omzet. Het mede in Amsterdam genoteerde fusiebedrijf van bottelaars profiteerde naast hogere volumes en meeropbrengsten ook van synergievoordelen van eerdere overnames.

CCEP zag de omzet op jaarbasis met 7 procent stijgen tot 5,8 miljard euro. De groei op eigen kracht bedroeg 3 procent. Het bedrijf wijst er daarbij op dat strengere belastingregels op frisdrank het resultaat iets drukte. In Nederland groeide de omzet van de onderneming met 5 procent.

De winst steeg naar 770 miljoen euro, wat een vijfde meer was in vergelijking met de eerste zes maanden van 2018. Alleen al synergievoordelen leverden het bedrijf 55 miljoen euro op. De verkoopvolumes van de onderneming stegen met 2 procent.

CCEP handhaafde zijn verwachtingen voor het hele jaar. Tegenover een omzetgroei van 1 tot 3 procent staan volgens het bedrijf kostenstijgingen per eenheid van circa 2,5 procent gemiddeld. De operationele winst zal dit jaar 6 tot 7 procent hoger uitvallen. Verder wijst CCEP op een maximale inkoop van eigen aandelen dit jaar van 1 miljard euro, als onderdeel van een groter inkoopprogramma. Daar is al 550 miljoen euro van gerealiseerd.