Nieuws/Financieel
810157160
Financieel

Winstval voor Britse grootgrutter Sainsbury

Londen - Het Britse supermarktconcern Sainsbury heeft de eerste helft van zijn gebroken boekjaar afgesloten met een fors lagere winst dan een jaar eerder. De onderneming kampte onder meer met hogere marketinguitgaven en vertragingen bij haar plannen om de kosten omlaag te krijgen. Verder zat het weer het bedrijf een jaar eerder duidelijker mee.

De onderliggende winst voor belastingen van Sainsbury zakte met 15 procent tot 238 miljoen pond (276 miljoen euro). Daarmee presteerde de onderneming wel beter dan door marktvorsers in doorsnee werd verwacht. De vergelijkbare omzet, exclusief brandstofverkopen, daalde met 1 procent.

De winstval van Sainsbury komt op het moment dat het concern weer vertrouwen in de strategie probeert terug te winnen. De grootgrutter heeft inmiddels een grote winkelvernieuwing aangekondigd. Eerder dit jaar kreeg Sainsbury nog een grote tegenslag te verwerken, toen de geplande fusie met Walmart-dochter Asda geen goedkeuring kreeg van de Britse mededingingsautoriteiten.