Nieuws/Financieel
813191818
Financieel

Webshop Hudson’s Bay uit de lucht

AMSTERDAM (ANP) - De webshop van warenhuisketen Hudson’s Bay ligt plat. Bezoekers van de website krijgen slechts een mededeling te zien dat de site „tijdelijk niet beschikbaar is.” Een woordvoerster van een door de winkelketen ingehuurd pr-bureau zegt dat er wordt gewerkt aan een nieuwe website, maar zij weet niet waarom de oude site en de bijbehorende webshop uit de lucht zijn gehaald.

Het Canadese Hudson’s Bay bevestigde vorige week zich terug te trekken uit Nederland. De vijftien winkels en het hoofdkantoor worden voor het einde van het jaar opgedoekt. Dat geldt ook voor de webshop, die nu dus al uit de lucht is. Of Hudson’s Bay zich voorbereidt op een opheffingsuitverkoop kon de woordvoerster niet zeggen.

Ondertussen wordt gesproken met eigenaren van de panden waarin Hudson’s Bay is gevestigd over mogelijke oplossingen voor de doorlopende huurcontracten, met een huurgarantie. Momenteel staat van die garantie nog 400 miljoen euro uit. Over de status van die gesprekken kon nog niets worden gezegd.

De webwinkel van Hudson’s Bay is vandaag niet toegankelijk.

De webwinkel van Hudson’s Bay is vandaag niet toegankelijk.