Nieuws/Financieel
817898
Financieel

Rutte: ABN Amro nu klaar voor beursgang

Volgens premier Rutte is ABN Amro klaar voor een beursgang omdat sprake is van 'rust en vertrouwen' rondom de bank en tevens aan de drie voorwaarden van het kabinet is voldaan.

Dat stelde de minister-president gisteren direct na afloop van de ministerraad waar de knoop over de verzelfstandiging van de staatsbank werd doorgehakt.

,,Er is de afgelopen tijd veel te doen geweest over beloningen en andere zaken bij ABN Amro", aldus Rutte. ,,Maar de bank heeft daar de afgelopen weken verstandige stappen gezet, zodat sprake is van terugkeer van 'rust en vertrouwen' rond het bedrijf".

Voorwaarden

Daar komt volgens de premier bij dat tegelijk wordt voldaan aan de drie voorwaarden die het kabinet vooraf had gesteld om een stap naar de beurs te kunnen maken.

We wilden dat sprake zou zijn van een stabiele financiële sector en dat bovendien sprake was van voldoende interesse in de aandelen van de bank. En daarnaast moest ABN Amro er natuurlijk ook zelf klaar voor zijn. Dat is nu allemaal zo.

 

'Niet geloofwaardig'

Kamerlid Carola Schouten van de ChristenUnie: „Twee maanden geleden was er volgens minister Dijsselbloem te weinig rust en vertrouwen en nu zou alles opgelost zijn. Dat vind ik niet geloofwaardig. Het leidende principe moet niet een zo snel mogelijke beursgang zijn, maar wat het meest in het belang van de spaarders, mkb'ers en de werknemers is. De noodzaak om de bank nu naar de beurs te brengen ontbreekt. Wat we wel weten is dat we er miljarden op zullen verliezen.” Schouten voegt eraan toe: „Een beursgang is te veel 'back to business', terwijl dit het moment van een omslag in het denken had moeten en kunnen zijn.”

Volg al het actuele nieuws over de beursgang van ABN Amro vanmiddag en vanavond live via DFT