Nieuws/Financieel
818251
Financieel

Kijk hier LiveBlog Ava terug

Zware prijsdruk AF KLM houdt aan

LIVEBLOG - De Franse-Nederlandse luchtvaartcombinatie Air France KLM heeft nog steeds last van zware prijsdruk vanwege de toegenomen concurrentie uit het Verre Oosten. Dat kwam naar buiten tijdens de aandeelhoudersvergadering van de AvA van Air France-KLM, waarbij alle Nederlandse kopstukken van de partij zijn. Focus was gericht op de Franse staat die 17,58% van de aandelen Air France KLM en daarmee grootaandeelhouder is.

Het dubbele stemrecht geeft de Franse staat nog meer macht in een tijd waarin het erop of eronder is voor de luchtvaartmaatschappij. Het gaat financieel erg slecht met Air France KLM, dat worstelt met een grote schuld, een negatief eigen vermogen en teruglopende verdiensten.

Bezuinigingen zijn vooralsnog het enige antwoord op de moordende concurrentie in Europa van easyJet en Ryanair en op intercontinentale routes van luchtvaartmaatschappijen als Emirates en Qatar Airways.

Verslaggever Yteke de Jong volgt de Ava van Air France KLM op de voet.

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");