Nieuws/Financieel
818413
Financieel

Belgische zakenbanken fuseren

Het Belgische Bank Degroof heeft samen met branchegenoot Petercam een fusieovereenkomst getekend, waarbij de twee zakenbanken naar verwachting vanaf de tweede helft van dit jaar onder de nieuwe naam Bank Degroof Petercam actief zullen zijn.

De fusie tussen de bedrijven werd in januari al aangekondigd. De instellingen gaan samen verder onder de naam Bank Degroof Petercam. Alain Philippson wordt voorzitter van de raad van bestuur die verder is samengesteld uit de leden van het directiecomité, twee onafhankelijke bestuurders en acht leden die zijn voorgedragen door de referentieaandeelhouders.

Met een beheerd vermogen van meer dan 50 miljard euro wordt het fusiebedrijf naar eigen zeggen de belangrijkste onafhankelijke financiële partij in België, met sterke posities in andere landen. Zo wordt het bedrijf ook actief in onder meer Nederland, Frankrijk, Spanje, Italië, Zwitserland, Luxemburg en Hongkong.

De gefuseerde entiteit zal nieuwe aandelen uitgeven ten gunste van de aandeelhouders van Petercam op basis van een waardering van 70% voor Bank Degroof en 30% voor Petercam.

Het management ziet volop besparingsmogelijkheden door geleidelijk het aantal werknemers terug te brengen.