Nieuws/Financieel
818431
Financieel

Bank Degroof en Petercam tekenen voor fusie

De Belgische zakenbanken en vermogensbeheerders Bank Degroof en Petercam gaan definitief samen. Referentieaandeelhouders van de ondernemingen hebben een definitieve fusieovereenkomst ondertekend, zo werd donderdag bekend.

De fusie tussen de bedrijven werd in januari al aangekondigd. De instellingen gaan samen verder onder de naam Bank Degroof Petercam. Alain Philippson wordt voorzitter van de raad van bestuur die verder is samengesteld uit de leden van het directiecomité, twee onafhankelijke bestuurders en acht leden die zijn voorgedragen door de referentieaandeelhouders.

Met een beheerd vermogen van meer dan 50 miljard euro wordt het fusiebedrijf naar eigen zeggen de belangrijkste onafhankelijke financiële partij in België, met sterke posities in andere landen. Zo wordt het bedrijf ook actief in onder meer Nederland, Frankrijk, Spanje, Italië, Zwitserland, Luxemburg en Hongkong.

De fusie moet in de tweede helft van dit jaar worden afgerond. Deze is nog wel onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouders.