Nieuws/Financieel
818460
Financieel

Ballast Nedam weer fors hoger

Het aandeel Ballast Nedam maakte donderdag wederom een wilde rit op Beursplein 5. Sinds het bedrijf dinsdag aangaf te praten met een aantal buitenlandse partijen over een fusie of overname, is het aandeel flink in waarde toegenomen.

Donderdagochtend stond er in de ochtendhandel weer een grote plus op de borden, tussentijds meer dan 25 procent. Volgens analist Tom Muller van Theodoor Gilissen is het een ,,speculatieve'' beweging. ,,Het aandeel Ballast Nedam is puur voor de gokkers. Het is geen normaal aandeel meer, maar ogen dicht en kijken waar je komt'', zo gaf hij aan. Er zit volgens hem geen fundamentele ontwikkeling in de koers.

Ook ,,nieuw nieuws'' was niet voorhanden. Ballast Nedam zelf was niet direct bereikbaar voor een reactie op de nieuwe koersexplosie, waarmee het aandeel overigens nog steeds flink lager noteert dan een maand eerder. Op 21 april werd een slotkoers van 2,85 euro in de boeken gezet, Ballast noteerde donderdag omstreeks 10.10 uur 17,2 procent hoger op 1,78 euro.

Het noodlijdende concern benadrukte dinsdag overigens dat de uitkomst van de gesprekken met de buitenlandse partijen, waarvan de namen niet werden genoemd, onzeker is. Analisten dachten aan bouwers als Vinci, Bilfinger en Strabag.