Nieuws/Financieel
818464
Financieel

'Intrekken prefs Heijmans goed voor winst'

De aandelenemissie van Heijmans, waarvan de opbrengst gebruikt gaat worden om de niet genoteerde financieringspreferente aandelen B te kopen en in te trekken, is goed voor de winstgevendheid van het bouwbedrijf. Dat stelde Kepler Cheuvreux.

Hoewel de transactie verwacht was, wijst Kepler op het hoge dividend van 7,9 procent op de 'prefs'. ,,Dat maakt het natuurlijk een vrij dure manier van financiering, vooral omdat het niet fiscaal aftrekbaar is. Dat betekent dat de nettowinst nu met zo'n 2 miljoen euro op jaarbasis zal toenemen'', rekenen de marktvorsers voor.

De transactie zorgt verder voor een verbetering van de solvabiliteit van Heijmans en een daling van de nettoschuld. Kepler hanteert een buy-advies op Heijmans, dat donderdag omstreeks 9.20 uur 4,7 procent steeg tot 11,49 euro.

Rabobank liet weten ,,wat verrast te zijn'' door de deal, volgens de marktkenners een indicatie dat het bestuur van Heijmans gelooft dat de huidige koers ,,goed wisselgeld'' is om preferente aandelen te vervangen met een rente van ,,slechts 7,9 procent''. De bank verlaagde in een reactie het koersdoel van 16 euro naar 14,50 euro en herhaalde het buy-advies.