Nieuws/Financieel
818488
Financieel

Royal Mail boekt meer winst

De Britse post- en pakketbezorger Royal Mail heeft zijn winst afgelopen jaar kunnen vergroten, ondanks hevige concurrentie op de markt voor pakketten. Dat blijkt uit een handelsbericht dat de onderneming donderdag naar buiten bracht.

Het aangepaste operationele resultaat, voor aftrek van herstructureringskosten, kwam in het gebroken boekjaar dat eindigde op 29 maart uit op 740 miljoen Britse pond (ruim 1 miljard euro). Dat is 6 procent meer dan Royal Mail een jaar geleden in de boeken schreef, onder meer door kostenbesparingen. Het resultaat was ook beter dan analisten hadden voorspeld.

De omzet steeg met 1 procent en bedroeg ruim 9,4 miljard pond. Bij de pakketbezorging van Royal Mail, goed voor grofweg de helft van de omzet van het bedrijf, liepen de opbrengsten met 1 procent terug. Op de pakkettenmarkt staan de prijzen erg onder druk. Er werden wel 3 procent meer pakketten afgeleverd.

Bij de brievenpost daalden de opbrengsten van Royal Mail in het Verenigd Koninkrijk met 1 procent, maar in de rest van Europa stegen ze juist met 7 procent.