Nieuws/Financieel
821512
Financieel

Damrak verwerkt veel bedrijfsresultaten

Beleggers op de beurs in Amsterdam krijgen deze week een grote hoeveelheid bedrijfsresultaten te verwerken, met het hoogtepunt op woensdag. Ook komen er nog belangrijke macro-economische gegevens naar buiten. Mogelijk reageert de beurshandel maandag op een verdere verlaging van de rente in China.

Vastgoedbedrijf Vastned trapt maandag de week af met een tussentijds handelsbericht over het eerste kwartaal. Air France-KLM maakt die dag vervoerscijfers bekend. Op dinsdag komen onder meer baggeraar Boskalis, raambekleder Hunter Douglas, technisch dienstverlener Imtech en het in Amsterdam genoteerde kabelbedrijf Altice met resultaten.

Woensdag wordt het een zeer drukke dag voor beleggers op het Damrak. Dan maken onder meer bouwer Heijmans, verzekeraar Aegon, informatieleverancier Wolters Kluwer en matrassenverkoper Beter Bed resultaten bekend. Ook publiceert ABN AMRO die dag zijn resultaten en worden cijfers gemeld over de groei van de Nederlandse economie in het eerste kwartaal. De rest van de week is de agenda in Amsterdam vrijwel leeg.

Duitse economie

Uit het buitenland krijgen de financiële markten cijfers voorgeschoteld over onder meer de groei van de Franse en Duitse economie en de economie van de eurozone. Verder worden in de Verenigde Staten gegevens gepubliceerd over de winkelverkopen, de industrie en het consumentenvertrouwen.

Aan het buitenlandse bedrijvenfront komen deze week concerns als Deutsche Post, easyJet, ThyssenKrupp, Zalando, Cisco Systems, SABMiller, Applied Materials en Telefónica met de resultaten over de afgelopen periode.

Griekenland

Verder zal worden gelet op de ontwikkelingen rond Griekenland. De ministers van Financiën van de eurozone houden maandag in Brussel overleg over de Griekse kwestie. Er wordt niet verwacht dat op die bijeenkomst een akkoord zal worden bereikt over de schuldenproblematiek van het land.

Vrijdag wisten de Europese beurzen met forse winsten te sluiten, geholpen door de ruime verkiezingsoverwinning van de Conservatieven in Groot-Brittannië en een goed cijfer over de Amerikaanse banenmarkt. De AEX-index in Amsterdam steeg 2,5 procent tot 490,79 punten. Ook op Wall Street werden vrijdag fraaie winsten behaald.