Nieuws/Financieel
822335063
Financieel

Topman kledingbedrijf Gap vertrekt

New York - Het Amerikaanse kledingbedrijf Gap Inc. ziet zijn topman Art Peck per direct vertrekken. Hij wordt op tijdelijke basis opgevolgd door Robert Fisher, de zoon van de oprichters van de onderneming.

Gap bevindt zich in een opsplitsingsproces. Het ene bedrijf zal bestaan uit het merk Old Navy. In de andere onderneming, waarvoor de tijdelijke naam NewCo is, komen grote merken als Gap en Banana Republic en kleinere als Athleta, Intermix en Hill City.

Gap bevindt zich echter ook al enige tijd in zwaar weer. Veel klanten zijn overgestapt naar ketens als H&M en Zara. Gap verlaagde recent nog zijn winstprognose voor het jaar, met een forse daling van de aandelenkoers tot gevolg.

Peck zou na de splitsing overigens NewCo gaan leiden, zo was het plan, maar geeft nu ook zijn bestuurszetel op en zal na een korte overgangsperiode het bedrijf helemaal verlaten. Hij begon bijna 15 jaar geleden bij Gap en werd daar in 2015 topman. Fisher is al bestuurslid van Gap sinds 1990 en was eerder ook al enige tijd interim-topman.